GL_ZIDT_badge_H_RGB

Persbericht: Hart voor de leraar
februari 2010

Hart voor de leraar.
Marja van der Pol-Gase, lijsttrekker van GroenLinks Oostzaan, heeft op zondag 14 februari, Valentijnsdag, valentijnskaarten en doosjes met bonbons bij de basisscholen in Oostzaan bezorgd. De actie van GroenLinks Oostzaan is bedoeld om de leraren, die een belangrijke bijdrage leveren aan de Oostzaanse gemeenschap, in het zonnetje te zetten.
Door een hoge werkdruk, bureaucratische rompslomp en dreigende bezuinigingen staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Voor GroenLinks is onderwijs één van de pijlers van de maatschappij. In plaats van te bezuinigen op het onderwijs moet de overheid investeren in het onderwijs. Een goede leraar maakt voor GroenLinks het verschil.
“Goed onderwijs en bevlogen leraren zijn van levensbelang voor het onderwijs, en het onderwijs is van levensbelang voor de maatschappij. Op school begint het meedoen aan de samenleving. En dat iedereen mee kan doen aan de samenleving is één van mijn drijfveren om in de politiek te gaan” aldus Marja van der Pol-Gase.
In het hele land houdt GroenLinks deze acties om op deze wijze ook de landelijke overheid het belang van goed onderwijs te laten zien.