GL_ZIDT_badge_H_RGB

Persbericht: Liever strippen dan chippen
april 2010

Liever strippen dan chippen.
De stadsregio Amsterdam wil per 15 april de strippenkaart afschaffen. Vanaf dat moment kunnen reizigers alleen nog maar gebruik maken van het openbaar vervoer met een OV-chip kaart. GroenLinks Oostzaan vindt dat dit proces veel te snel gaat. Zij roept dan door middel van een raadsmotie op om de strippenkaart langer naast de OV-chip kaart kan worden gebruikt.
GroenLinks Oostzaan vindt dat er teveel onduidelijkheden zijn rondom de OV-chip kaart. Er zijn diverse geluiden over verschil in tarieven en over de apparatuur die de chipkaart moet lezen. “Je moet niet je oude schoenen weggooien voor je goede nieuwe hebt.” Aldus Marja van der Pol “zolang er onduidelijkheid is over de tarieven en het gebruik van de OV-chip kaart moeten reizigers gebruik kunnen blijven maken van de strippenkaart. Nu is het zo dat je vanaf 15 april niet meer in Oostzaan op de bus kunt stappen en je strippenkaart kunt gebruiken, dat gaat mij te snel”
GroenLinks Oostzaan vraagt de stadsregio dringend om de door GroenLinks voorgestelde maatregel door te voeren. Zij voelt zich daarin gesterkt door onder andere de gemeenteraad van Zaanstad die een soort gelijke oproep heeft gedaan aan de stadsregio Amsterdam.