GL_ZIDT_badge_H_RGB

Persbericht: Nieuwe gemeentewerf
maart 2010

Nieuwe gemeentewerf, nieuwe kansen voor Oostzaan en voor het milieu.
Oostzaan - Op vrijdag 26 februari is de eerste paal geslagen van de nieuwe gemeentewerf. Een nieuwe stap is genomen om er voor te zorgen dat er minder zwaar verkeer door Oostzaan heen gaat. Tevens zorgt de nieuwe werf voor goede dienstverlening voor de Oostzaners. De inwoners van Oostzaan kunnen op deze plek bijvoorbeeld hun grofvuil of hun klein chemisch afval kwijt. De mensen van de buitendienst van de gemeente hebben met deze nieuwe werf ook weer een goede plek.
De ruimte op de Wakerstraat komt dan weer vrij voor woningen. Op ze manier vangen we meerdere vliegen in één klap. Er komt een kans voor mensen om te wonen in Oostzaan, er is minder zwaar verkeer door het dorp en de dienstverlening voor de inwoners wordt weer op orde gebracht.
GroenLinks Oostzaan is een groot voorstander van deze nieuwe gemeentewerf. De vormgeving van de werf is passend gemaakt aan het landschap en het gebouw wordt door middel van koude- warmteopslag verwarmd en gekoeld. Dit is een groene manier van het beheersen van het klimaat van gebouwen, en hierdoor wordt het buitenklimaat door een vermindering van CO2 uitstoot ook nog gespaard. Kortom een dubbel slag; goed voor Oostzaan en goed voor het milieu.