GL_ZIDT_badge_H_RGB

Persbericht: Oostzaan wil meer markt
augustus 2010

GroenLinks Oostzaan wil meer markt.
Markt en GroenLinks zijn niet twee woorden die vaak samenvallen. GroenLinks is vaak niet voor marktwerking. GroenLinks Oostzaan is echter een groot pleitbezorger voor meer markt. Meer markt op de vrijdagochtend in het centrum van Oostzaan dan welteverstaan.
Het centrum van Oostzaan begint steeds levendiger te worden, de restaurantjes, de kroegjes en het theater zijn een groot succes. GroenLinks Oostzaan is altijd voorstander geweest van een levendig centrum en heeft dan ook aan de wieg gestaan van het huidige centrum. Het centrum is nog niet af, nog lang niet. Het terrein aan de oude Kerkbuurtschool moet nog aangepakt worden en de bestrating moet ook worden opgeknapt.
Markt
Daarnaast vindt GroenLinks Oostzaan dat er een groter aanbod moet komen van kraampjes op de vrijdagochtend markt. “Een snoepkraam, een visboer en een bloemenstal zouden een mooie aanvulling zijn op de huidige markt” aldus Marja van der Pol “maar ook een kraampje waar je knopen en naaispulletjes kunt halen. Met een markt met zo’n aanbod kun je dan bijna alles in het dorp kopen.”
In de komende raadsperiode zal GroenLinks zich keihard inzetten om het centrum steeds mooier te maken en ervoor te zorgen dat er een uitgebreidere markt komt op vrijdagochtend in Oostzaan.
Onderstaande GroenLinks motie 13 december 2010 aangenomen
De raad van de gemeente Oostzaan in vergadering bijeen d.d. 13 december 2010
Het centrum van Oostzaan ontwikkelt zich tot een echt centrum met de daarbij behorende levendigheid en daarom

Verzoeken wij het college actief op zoek te gaan naar mogelijkheden voor uitbreiding en stimulering van de vrijdagochtend markt.

Op dit moment bestaat de markt uit twee marktkramen.
Voor de aantrekkingskracht van de markt is het beter wanneer de markt uitgebreid wordt met enige marktkramen. Dit maakt de markt aantrekkelijker voor de inwoners van Oostzaan en verhoogt de levendigheid.

GroenLinks
Arjen Ronner
Marja van der Pol – Gase
Bert Jongert