GL_ZIDT_badge_H_RGBGroenLinks Oostzaan

Burgemeester Meerhof heet nieuwe Nederlanders welkom in Oostzaan.

"Nieuwe buren heet je welkom. Heel gewoon, maar met een bijzondere betekenis"
 
Burgemeester Meerhof heet in zijn nieuwjaarstoespraak nieuwe Nederlanders welkom in Oostzaan.
GroenLinks waardeert deze woorden (en daden) en hoopt dat alle nieuwe inwoners zich van harte welkom voelen in ons prachtige dorp.
 
burgemeester

Hierbij een klein stukje uit de nieuwjaarstoespraak:
"Een paar keer per jaar mag ik nieuwe Nederlanders verwelkomen. Deze mensen heten nieuwe Nederlanders, maar het zijn mensen die vaak een heel traject achter de rug hebben: een barre tocht, een ingewikkelde en langzame procedure en natuurlijk het vinden van een woning en -zeker zo belangrijk- het vinden van werk. Zo ook verleden week donderdag. Een meneer die oorspronkelijk uit Somalië komt nam ik de belofte af, waarna ik hem en zijn kinderen het Nederlandse paspoort en Nederlandse identiteitsbewijzen mocht uitreiken. Zijn vrouw zat nog in de inburgeringsprocedure en moest dus nog even wachten. Al had dat haar niet belemmerd om lekkere zelfgebakken koekjes mee te nemen.
Tot mijn verrassing kwamen er twee, voor mij en ook velen van u, bekende Oostzaners mee. Dat waren duidelijk vrienden van de familie.
Hoe kwam dat zo? Welnu, wat doet u als er nieuwe buren komen die in een kaal huis aan de gang zijn om het bewoonbaar en behaaglijk te maken? Je maakt een pot koffie, pakt wat kopjes en biedt deze hard klussende mensen een kop koffie aan. Nieuwe buren heet je welkom. Heel gewoon, maar met een bijzondere betekenis.
Zo gaat het, ook hier in Oostzaan. Op die manier kan een gezin inburgeren en zo snel mogelijk een gewoon leven leiden. Aan het werk en de kinderen naar school. Van het gezin dat ik verleden week welkom mocht heten wilde de oudste dochter dokter worden en de
zoon heeft voetbaltalent. Nieuwe talenten die zich hier, in onze gemeenschap, en in ons land willen ontwikkelen en nuttig maken."
 
Lees hier de gehele toespraak:

_________________________________________________________

TERUG