Bert Jongert lijsttrekker GroenLinks Oostzaan

Bert Jongert is door de leden van GroenLinks gekozen tot lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezing. De leden waren unaniem van mening dat Bert de geschikte kandidaat is om Oostzaan door deze turbulente tijden heen te loodsen. Bert is geboren en getogen in Oostzaan. Zijn ouders en grootouders waren zeer actief in het Oostzaanse verenigingsleven en zijn overgrootvader (Chris de Dood) was wethouder en o.a. (mede) oprichter van de Oostzaanse woningbouwvereniging (WOV). Bert is al enige jaren gemeenteraadslid en vervulde diverse bestuurlijke functies. Hij is werkzaam bij Max Havelaar en bezoekt in die functie regelmatig Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen. Hij koppelt een brede kijk op de wereld aan een scherp oog voor lokale problemen en kansen.

bert-jongert

Goed bestuurd, werkgelegenheid, zorg en Oostzaanse polders
Bert Jongert: “Ik ben zeer vereerd met het in mij gestelde vertrouwen. De komende raadsperiode is van cruciaal belang voor een aantal zeer belangrijke onderwerpen. Zoals u van GroenLinks Oostzaan gewend bent is het uitgangspunt een solide begroting met oog voor haar inwoners. Oostzaan moet verantwoord en sociaal worden bestuurd.“

De armoede in Nederland neemt toe en ook Oostzaan blijft niet gevrijwaard van hogere werkloosheid en meer mensen in de bijstand. GroenLinks Oostzaan zal de komende periode volop inzetten op werkgelegenheid, goede zorg en een groene gezonde leefomgeving. De zelfstandigheid van ons dorp is daarbij noodzakelijk om voorzieningen te behouden en te verbeteren. Er is genoeg te doen de komende periode!

Een fijne leefomgeving betekent ook dat sport en cultuur een centrale plaats in ons dorp verdient en dat voorzieningen als de bibliotheek blijven bestaan. Het feit dat leerlingen in hun eigen gemeente naar de bieb kunnen is zeer belangrijk voor hun ontwikkeling. Dat mag je niet wegbezuinigen.
Ook strijdt GroenLinks al tientallen jaren voor het behoud van het Oostzanerveld en is het de partij alles aan gelegen om te voorkomen dat ’t Twiske een pretpark wordt.

Ons team met nieuwe en een aantal vertrouwde kandidaat raadsleden staat voor u klaar :

1 Bert Jongert
2 Arjen Ronner
3 Rob Monen
4 Cindy de Boer
5 Marja van der Pol – Gase
6 Joop Klinkhamer
7 Arie de Boer
8 Raymond Visser

En verder: Steffanie Steenman, Steve Smit, Alfons Selie, Karin Bakker, Fred Tiecken, Stan Rotgans, Riekje Boerma, Marieke Istha, Jaap Stroo, Jelle Bakker, Tonny Taams, Ellen Schaafsma, Maureen van der Burgh, Rob van der Pol en Hiltje Maaike Schaafsma.

TERUG