Kies Europa, stem Groen!

Waar GroenLinks Oostzaan lokaal hard werkt aan een gezonde, groene, sociale en veilige leefomgeving zijn sommige grote problemen alleen in groter verband aan te pakken. Daarom zijn de Europese verkiezingen van 22 mei ook zo belangrijk voor Oostzaan.
Fractievoorzitter Bert Jongert: “Het is zeer belangrijk dat iedereen 22 mei gaat stemmen. Een verenigd Europa heeft ons vrede, veiligheid en grote welvaart gebracht. Je hoeft niet zover over onze grenzen te kijken om te zien hoe ongelofelijk belangrijk veiligheid en vrede zijn. Een verenigd en sterk Europa is een van de beste manieren om dit te garanderen. Er moet echter wel wat veranderen om Europa eerlijker en sterker te maken. Een betere verdeling van de welvaart, een goede schone energie- en landbouwpolitiek. Stem voor een sterk en eerlijk Europa. Stem GroenLinks 22 mei!”.
Voor het aanpakken van grote problemen hebben we Europa hard nodig. Banken en vervuilde rivieren trekken zich niets aan van landsgrenzen en een goed klimaatbeleid slaagt alleen als andere Europese landen ook meedoen. Daarom is GroenLinks voor een sterker Europa.
Een Europa dat zuinig omspringt met land, water en grondstoffen. Dat fossiele brandstoffen vervangt door duurzame alternatieven. Dat blijft investeren in natuur en dat met een groene economie nieuwe banen creëert.

Investeren in werk in plaats van bezuinigen
GroenLinks kiest voor een Europa dat investeert in banen. Een Europa dat mensen belangrijker vindt dan begrotingstekorten, waarin welvaart en financiële risico’s eerlijk worden verdeeld.

Zelf schone energie produceren
GroenLinks wil dat Europa zelf schone energie produceert. We kopen nu olie, gas en steenkool van dubieuze regimes buiten de EU. Wij willen dat geld besteden binnen Europa. Dat is goed voor het klimaat en onze economie.

Baas op eigen bord
GroenLinks maakt zich hard voor een Europa waarin je weet wat je eet. Een Europa waar duurzame landbouw en eerlijke voeding de standaard is.

bas-spotlight

Bas Eickhout
Onze lijsttrekker voor het Europees Parlement is Bas Eickhout, de duurzaamste politicus van Nederland. Bas laat zien dat de strijd voor een socialer Europa niet hoeft te bijten met de strijd tegen klimaatverandering en voor een schoner milieu.

Judith Sargentini
Op nummer twee staat Judith Sargentini. Zij is Europarlementariër voor GroenLinks. Judith houdt zich bezig met de dossiers asiel, conflictmineralen, digitale vrijheid, eerlijke handel, Europese grondrechten, persvrijheid en de toekomst van de Europese Unie. Judith koppelt kennis en kunde aan een grote bevlogenheid.

http://start.groenlinks.nl/euverkiezingsprogramma/

TERUG