Inspiratie bijeenkomst GroenLinks voor Laag Holland

Uitnodiging aan:
leden en sympathisanten van GroenLinks

Deze bijeenkomst is bedoeld als inhoudelijke voorbereiding op groene thema’s van het minisymposium van Laag Holland en op een inhoudelijke voorbereiding op andere, linkse thema’s. Het is ook bedoeld om onderlinge contacten te verstevigen en sympathisanten van GroenLinks de gelegenheid te geven om mee te doen.

Jesse Klaver gaat zijn boek presenteren in september en we beschouwen zijn boek als een prikkelende start om met elkaar in gesprek te gaan over linkse en groenen thema’s en als voorbereiding van de visie op Laag Holland.

Datum: zaterdag 12 september van 13.00 tot 16.30 uur
Plaats: een locatie in de Beemster. Definitieve uitnodiging en locatie volgt nadat u zich hebt aangemeld.

Visie
Hoe kunnen we in Laag Holland een visie ontwikkelen en met elkaar samenwerken vanuit onze idealen? We komen elkaar tegen in verschillende samenwerkingsverbanden die de gehele regio treffen. Bijvoorbeeld gaat het over natuurbeheer en landbouweconomie, over toerisme en recreatie, over wel/niet bouwen van woningen. Ook over het vervoer en over de uitvoering van zorg door de drie decentralisaties werken verschillende gemeenten met elkaar samen.
Als we uitgaan van inspiratie en minder vanuit een bestaand beleidsjargon, komen we dan op andere gedachten? Kunnen we de speech van Jesse Klaver over het “economisme” gebruiken als inspiratiebron, als een manier om opnieuw naar de werkelijkheid te kijken?
U kunt hier alvast de volgende link bekijken met het eerste half uur een toespraak van Jesse Klaver.

TERUG