Landsmeer valt definitief voor groene buren

De raad van Landsmeer heeft de knoop doorgehakt. Hij heeft het wilsbesluit genomen ambtelijk samen te gaan met de gemeente Oostzaan, Wormerland en Waterland. Een historisch besluit, gisteravond.
PvdA en CDA zeiden dat ze liever met Amsterdam willen. Ze vinden dat de inwoners van Landsmeer beter af zijn bij de grote stad, waar onder meer voorzieningen beter geregeld zijn.
Ze geven echter de voorkeur aan de uitslag van de enquête die dit jaar onder inwoners van 16 jaar en ouder is gehouden. Daaruit blijkt dat een meerderheid van 3291 inwoners een ambtelijke samenwerking met de drie groene gemeenten Oostzaan, Wormerland en Waterland wenst.
PvdA en CDA wilden dat het college een informateur zou benoemen die moet peilen of bij de drie gemeenten bereidheid bestaat om samen te gaan

Lees verder:
noordhollandsdagblad

GroenLinks Oostzaan is verheugd met deze beslissing. Wij denken dat we met Landsmeer een mooie sterke partner krijgen, waardoor we onze diensten aan de burgers verder kunnen versterken en dat we alle mooie, groene, gemeenten kunnen blijven waar het fijn wonen is.

TERUG