Meldpunt Vuurwerkoverlast weer geopend

Beste Oostzaners,

Afgelopen zaterdag is het Meldpunt Vuurwerkoverlast weer online gegaan. Inmiddels zijn er daarop al meer dan 20.000 meldingen binnengekomen over onder andere harde knallen en vuurwerkvandalisme.

Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties. Met de meldingen willen we de omvang van het vuurwerkprobleem in kaart brengen. De meldingen verwerken we in een rapport dat we aan zullen bieden aan de Tweede Kamer. We willen dat Tweede Kamer en Kabinet meer maatregelen nemen tegen vuurwerkoverlast. Ook gebruiken lokale GroenLinks-fracties de meldingen om in hun eigen gemeente te pleiten voor het instellen van vuurwerkvrije zones. Het liefst zouden we zien dat vuurwerk alleen nog maar door professionals werd afgestoken.

Vorig jaar heeft u ook één of meer meldingen gedaan bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast. Daarom breng ik u via deze mail op de hoogte van het opnieuw lanceren van het meldpunt. Ik nodig u weer van harte uit het meldpunt te gebruiken. De gegevens helpen ons bij het pleiten voor meer maatregelen tegen vuurwerkoverlast. Zodat we Oud en Nieuw weer voor iedereen een feest kunnen maken!

U kunt het Meldpunt Vuurwerkoverlast vinden via de link:
http://vuurwerkoverlast.nl

Voor de regelgeving in Oostzaan
zie deze link

Met vriendelijke groet,
GroenLinks Oostzaan


TERUG