GroenLinks Oostzaan

Aan de slag tijdens de Matchdag van WeHelpen

Donderdag 11 oktober organiseerde de gemeente Oostzaan samen met maatschappelijke instellingen de WeHelpen Matchdag. Het college van B&W, medewerkers van maatschappelijke instellingen en OVER-gemeenten, leerlingen van groep 5/6 van de Kweekvijver en vrijwilligers hebben zich deze middag ingezet om inwoners met een hulpvraag te helpen. De Matchdag heeft tot doel mensen bij elkaar te brengen. Inwoners konden hun hulpvraag stellen of hun hulp aanbieden via
WeHelpen.nl/oostzaan.
Zo bood de Belbus een verrassingstocht aan voor ouderen, werd er gesnoeid in diverse tuinen en was er een drukbezocht taalcafé waar de Nederlandse taal werd geoefend. Verder werd er een gordijnrails bij een inwoner opgehangen en werd het schoolplein van de Kweekvijver netjes gemaakt. In ruil daarvoor hebben leerlingen van de groep 5/6 prachtige kaarten gemaakt voor (eenzame) ouderen.
WeHelpen

Pasted Graphic

Wilt u ook iets voor een ander doen of heeft u hulp nodig?
Op WeHelpen.nl/oostzaan plaatsen inwoners die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld met het doen van boodschappen of met het uitlaten van hun hond, een advertentie. Inwoners die anderen willen helpen kunnen op deze advertenties reageren of zelf een advertentie plaatsen waarmee ze hun hulp aanbieden. Het servicepunt wwz in de bibliotheek helpt, indien nodig, bij het plaatsen van een advertentie.
Het gehele persbericht Oostzaan vind u
HIER.


TERUG