GroenLinks Oostzaan

Bert Jongert van GroenLinks in Oostzaan stopt als fractievoorzitter.

Hij heeft het naar eigen zeggen te druk met zijn baan bij Max Havelaar om zijn huidige rol te vervullen. Raadslid Marja van der Pol neemt de functie van hem over. Jongert blijft in de gemeenteraad zitten.

Jongert zit voor zijn baan bij het keurmerk Max Havelaar vaker in het buitenland dan vroeger. Hij vertelt dat het daardoor niet meer lukt om zijn werk als fractievoorzitter goed te vervullen. ,,Er komt veel werk bij kijken: het contact met andere fractievoorzitters, het coachen van je fractie, het onderhouden van het contact met coalitiegenoot VVD en het bewaken van coalitie-akkoord’’, somt de Oostzaner op. De GroenLinkser vertelt ruim zes jaar lang fractievoorzitter te zijn geweest. Hij is blij dat Van der Pol zijn taak overneemt.

Van der Pol heeft ruime ervaring in de gemeentepolitiek. In de vorige raadsperiode was ze fractie-assistent, daarvoor zat ze twintig jaar lang in de gemeenteraad. Ze vindt het jammer dat Jongert stopt met het fractievoorzitterschap. ,,We zijn heel blij met Bert. Hij kan goed luisteren naar anderen’’, zegt ze over hem.

Van der Pol wil zijn lijn volgen. Ze vertelt dat de coalitie belangrijk is voor GroenLinks. Daarnaast zegt ze rekening te willen houden met de oppositie. ,,We vertegenwoordigen met z’n allen Oostzaan, daarom is het belangrijk om alle raadsleden serieus te nemen.’’ Van der Pol vindt dat de Oostzaanse raad samen voor het dorp gaat. ,,De verschillen tussen de partijen zijn niet al te groot.’’
Fractievoorzitter Edwin Stokvis van de VVD zei tijdens een gemeenteraadsvergadering het jammer te vinden dat Jongert stopt als fractievoorzitter van GroenLinks. ,,We werkten prettig samen tijdens het samenstellen van de coalitie’’, vertelde hij.

overgenomen uit het Noordhollands Dagblad


TERUG