GroenLinks Oostzaan

Lentekabinet naar twee dagen

Festival Lentekabinet in Het Twiske duurt dit jaar twee dagen in plaats van één dag. Voor feestgangers is het mooi nieuws, GroenLinks Oostzaan is er minder blij mee. De zevende editie van het het jaarlijkse muziek- en dansfestival in Het Twiske vindt dit jaar plaats op 26 en 27 mei.
Het Lentekabinet wordt georganiseerd door de Amsterdamse organisatie Dekmantel, die is van organisatie van kleine feesten uitgegroeid tot toonaangevend festivalmerk. Vorig jaar trok Lentekabinet zo’n 7500 bezoekers.

twiske evenement

Fractievoorzitter Bert Jongert van GroenLinks Oostzaan noemt het ’teleurstellend’ dat het festival uitbreidt naar twee dagen en dat het gewoon in mei plaatsvindt. Hij had gehoopt dat het festival later in het seizoen plaats zou hebben. ,,Onze inzet is dat Het Twiske drie grote evenementen heeft, maar niet meer in het broedseizoen.’’ Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad van Oostzaan nog een GroenLinks-voorstel aangenomen met het idee van verplaatsing. ,,Dat voorstel heeft het gered, maar blijkbaar niet de uitvoering’’, betreurt Jongert. Met een dag langer feesten wordt het broedseizoen nog meer verstoord. De overlast gaat ook verder dan alleen de festivaldagen, benadrukt Jongert. ,,Je hebt ook te maken met zo’n tien dagen opbouw en afbouw.’’ Het besluit is niet zomaar terug te draaien, weet de GroenLinkser. ,,Ik ga wel vragen stellen en nog meer inzetten op een verplaatsing volgend jaar.’’

twiske eve02

Uit het NoordHollands Dagblad door Dominic Schijven

TERUG